Καρπούζι και πρωϊμότητα

Η καρπουζιά είναι ένα φυτό που απαιτεί για την ανάπτυξή της υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη διάρκεια του παραγωγικού της κύκλου. Για την επίτευξη πρώιμης παραγωγής καλλιεργείται είτε σε θερμοκήπια (υψηλό κόστος παραγωγής), είτε υπαίθρια  σε χαμηλά τούνελ με διπλή κάλυψη των φυτών με πλαστικό φύλλο πολυαιθυλενίου.

Πιο συγκεκριμένα, στην υπαίθρια καλλιέργεια η μέθοδος που εφαρμόζουν οι περισσότεροι παραγωγοί είναι η εδαφοκάλυψη των φυτών με το μαύρο πλαστικό φύλλο AGROLIN Καρπουζιών και στη συνέχεια η επιπλέον κάλυψη με το διαφανές φύλλο AGROLIN ή  AGROTHERM Καρπουζιών σχηματίζοντας μικρά χαμηλά τούνελ.

“η διπλή κάλυψη των φυτών συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση της ποιότητας και ποσότητας των καρπών και οδηγούν σε πιο πρώιμες σοδειές”

Κάλυψη εδάφους

Η εδαφοκάλυψη με το AGROLIN Μαύρο θεωρείται απαραίτητη γιατί αυξάνει την θερμοκρασία του εδάφους, διατηρεί ένα πιο ομοιόμορφο επίπεδο υγρασίας μεταξύ των αρδεύσεων, μειώνει σημαντικά των πληθυσμό των ζιζανίων και προστατεύει από μυκητολογικές ασθένειες. Εμφανίζει άριστες μηχανικές ιδιότητες και μειωμένο κόστος κάλυψης ανά στρέμμα.

Προϊόν: AGROFIL Καρπούζι »

Κάλυψη τούνελ

Η επιπλέον κάλυψη με το διαφανές φύλλο AGROLIN ή  AGROTHERM Καρπουζιών προστατεύει τα φυτά από τυχόν παγωνιές και έντονες αυξομειώσεις της θερμοκρασίας διατηρώντας την θερμοκρασία του καλυμμένου χώρου στα επιθυμητά επίπεδα για την ομαλή ανάπτυξη των φυτών. Ειδικότερα το θερμικό διαφανές φύλλο  AGROTHERM Καρπουζιών εξαιτίας των θερμικών παραγόντων που διαθέτει αυξάνει κατά 2-3 oC τη θερμοκρασία του χώρου  κατά την διάρκεια της νύχτας συγκριτικά με το απλό φύλλο AGROLIN Καρπουζιών.

Προϊόν: AGROTHERM Καρπούζι »

Όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα που παρέχει η διπλή κάλυψη των φυτών συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση της ποιότητας και ποσότητας των καρπών και επίσης οδηγούν σε πιο πρώιμες σοδειές, ιδιαίτερα όταν συνδυάζονται με μεταφυτευμένα φυτά. Επομένως η εφαρμογή της θεωρείται απαραίτητη για την επίτευξη πρωιμότητας, η οποία οδηγεί σε υψηλότερες τιμές πώλησης του παραγόμενου προϊόντος και αύξηση εισοδήματος για τον παραγωγό.

Αναστασία Σ. Χατζηκωστή

ΧΑΜΗΛΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ

ΚΑΡΠΟΥΖΙ

ΣΠΑΡΑΓΓΙ

ΕΔΑΦΟΣ

ΠΑΝΙΑ | ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ

ΑΜΠΕΛΟΠΑΝΑ

ΚΑΠΝΟΠΑΝΑ

ΣΤΑΦΙΔΟΠΑΝΑ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ

ΚΑΛΥΨΗ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

ΧΑΜΗΛΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ

ΚΑΡΠΟΥΖΙ

ΣΠΑΡΑΓΓΙ

ΕΔΑΦΟΣ

ΠΑΝΙΑ | ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ

ΑΜΠΕΛΟΠΑΝΟ

ΚΑΠΝΟΠΑΝΟ

ΣΤΑΦΙΔΟΠΑΝΟ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΝΣΙΡΩΣΗΣ

ΠΑΛΕΤΟΣΑΚΟΥΛΑ

ΕΡΧΕΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ

Πολύ σύντομα θα είμαστε κοντά σας με το νέο μας ηλεκτρονικό κατάστημα.

με πολλά και νέα προϊόντα σε άριστες τιμές